ponedeljek, 28. avgust 2017

Vselitev v novo hišo


Pred kakšnim letom smo se vselili v našo na novo prenovljeno hišo. Bilo je naporno leto prenavljanja s kupom zapravljenega denarja. V zadnjem mesecu naše prenove smo poskrbeli le še za malenkosti. Potrebno je bilo beljenje in čiščenje. Nato pa je sledilo izbiranje pohištva in na splošno opremljanje bivalnih prostorov. Nekaj pohištva smo preselili iz starega stanovanja, nekaj pa smo kupili na novo. Ko je bilo beljenje in opremljanje za nami, smo se posvetili še osvetljavi. Reflektorji led so bili največkrat priporočena svetila s strani sorodnikov in znancev.






Posvetili smo se vsakemu prostoru posebej. Najprej kuhinja z jedilnico, nato pa še dnevna. Sledile so spalnice in kopalnica. Nazadnje še hodnik in terasa. Svetila smo izbirali glede na potrebe. Kje se bomo največ zadrževali in kje bomo potrebovali največ svetlobe. S takimi in podobnimi vprašanji smo se večkrat srečali pri nakupu svetil. Malo smo povprašali znance in prijatelje o primernih svetilih.



Izbira primernih svetil za naše potrebe
Prešteli smo prostore v hiši in izračunali koliko reflektorjev led bomo potrebovali. Za vsak prostor najmanj enega. Tako smo skupno prišli do kar zajetnega števila svetil. Sledilo je nekaj poizvedb in povpraševanj. Ugotovili smo, da so reflektorji led najugodnejši v spletni trgovini volino-svetila.si. Zato smo jih tam tudi naročili. Pri nakupu smo upoštevali predvsem število in moč žarnic ter barvo svetlobe.
Zadovoljstvo z reflektorji led
Z reflektorji led (uporaben je tudi led reflektor s senzorjem) smo zelo zadovoljni. To niso klasična svetila. Izbrali smo moderne in elegantne oblike. Svetloba v naših prostorih je čudovita. Menim, da smo svetila dobro izbrali. Po zagotovilih prodajalcev in uporabnikov bodo žarnice zdržale dlje od običajnih.
Glavne prednosti led žarnic:
  • daljša življenjska doma
  • manj segrevanja
  • manj porabe energije – ekonomičnost in ekološka uporaba
  • možnost izbire tona svetlobe (topla, nevtralna ali hladna)
V naši hiši smo izbrali vse žarnice, ki oddajajo svetlobo v toplejših odtenkih. Ne ustreza nam hladen ton svetlobe, saj nas spominja na sterilnost laboratorijev. Za dom nam je ustreznejša topla svetloba, saj ta dodaja hiši toplino. Dom si namreč vsak ustvari glede na želje družinskih članov. Tako se družina v svojih bivalnih prostorih počuti najbolje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar