četrtek, 5. oktober 2017

Kako najbolje izkoristiti dnevno sobo?


Kotna sedežna garnitura je odlična rešitev za dober izkoristek dnevne sobe tako tam, kjer je premalo prostora, kot tam, kjer ga je preveč. Morda se vam zdi, da prostora ne more biti preveč, a v resnici ni tako. Včasih je velik prostor namreč še težje opremiti kot majhnega. Sodobni veliki in odprti bivalni prostori so namreč oblikovani tako, da se kuhinja, jedilnica in dnevna soba zlijejo v enoten prostor. Če v takem prostoru pohištvo namestimo ob stene, celota ne deluje prijetno. V takšnih prostorih lahko s primerno izbiro kavča oziroma sedežne garniture poskrbimo za to, da je dnevni kotiček optično ločen od ostalega dela prostorov. Tako razdelimo prostor na posamezne funkcije, vsak od kotičkov pa je oblikovan tako, da se v njem bolje počutimo.







Velika dnevna soba



Kot že rečeno, kotna sedežna garnitura v velikih prostorih zelo dobro funkcionira. Najbolje se obnese, če jo namestimo kar na sredo prostora. Tako namreč prostor še vedno diha, sedežna garnitura pa ustvari prijetno atmosfero in prostor za sprostitev. Če je naša dnevna soba zelo velika, je taka lahko tudi naša kotna sedežna garnitura. Predvsem pa je zelo udobno, če izberemo širšo sedežno garnituro od običajne. Na takšnem kavču se namreč zelo udobno ne le sedi, ampak tudi počiva.




Prav tako si lahko v velikem prostoru privoščimo bolj žive barve opreme. Kavč oziroma sedežna garnitura v živo rdeči ali rumeni barvi bo v veliki dnevni sobi funkcionirala več kot odlično. Predstavljala bo barvni poudarek prostora, kamor bodo uprte vse oči. Vsekakor pa se lahko odločite tudi za kakšno nevtralno barvo, kot so recimo črna, bela ali siva. Za popestritev pa potem na garnituro namestite nekaj raznobarvnih okrasnih blazin.


Majhna dnevna soba


Podobno kotna sedežna garnitura prav pride tudi v majhnih dnevnih sobah. V njih je treba izkoristiti vsak milimeter. Hkrati pa si želimo udobja in tega, da se lahko obiski udobno usedejo. Prav za vse to poskrbi kotna sedežna garnitura. Na njej lahko udobno sedimo, poležavamo ali iztegnemo noge med gledanjem televizije. Na njej lahko pri najmanjši različici udobno sedijo vsaj tri osebe. Predvsem pa z njo v naši sobi ustvarimo prijeten kotiček, ki kar vabi k posedanju. Pri nakupu bodite pozorni le na dimenzije, saj so te pri opremljanju majhnih prostorov še bolj pomembne kot pri opremljanju velikih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar