ponedeljek, 13. marec 2017

Nepozabna in unikatna oprema stanovanja

Pri opremljanju novega stanovanja ali pri renovaciji starega, se odločamo med pohištvom po naročilu in serijskih modelih v salonu. Včasih so bile razlike v ceni med obema vrstama pohištva izjemno velike. Dandanes lahko kvalitetno in vzdržljivo pohištvo po meri dobite po nižji ceni, kot v trgovini. Oprema stanovanja je tako popolnoma produkt vašega dobrega okusa in vaših želja.




Prilagodite pohištvo posamezni sobi


Pri opremljanju stanovanja ne smemo pozabiti, da moramo pohištvo prilagoditi prostoru in ne obratno. To pomeni, da moramo doseči popoln izkoristek prostora, brez občutka prezasedenosti in natrpanosti. Soba mora biti funkcionalna, udobna in mora obenem nuditi dovolj prostora za shranjevanje. Prostorsko krizo lahko rešite na različne načine. V spalnici na primer izberite posteljo s predali za shranjevanje. Izberite tudi posamezne vgradne omare. Število polic in predalov prilagodite glede na vaše potrebe. V otroški sobi izberite raje pograde, ki jim dodajte posamezne omare za shranjevanje.



Združite funkcionalnost in udobje


Oprema stanovanja mora biti tako funkcionalna, kot tudi prijetna za oko. Velikokrat nas je strah kombinirati različne stile pohištva in zato izberemo klasično pohištvo iz salona. Elementov po meri se ne upamo izbrati, ker nas je strah, da se ne bodo barvno ujemali z kavčem, foteljem, preprogami in podobno. V primeru, da niste prepričani ali bo določena kombinacija ustrezala določeni sobi, prosite strokovnjake za izris posameznih elementov v prostoru. Ustvarite si pravi dom po vašem okusu in vaši izbiri.

Triki za svetlejše in prostornejše sobe


Pri opremljanju večjih sob se smete brezskrbno odločiti za temnejše in enobarvne odtenke. Oprema manjših bivališč z manjšimi sobami, pa naj bo raje v bolj svetlih in živih odtenkih. Videz večjega prostora boste dosegli z vgradnimi omarami. Na sosednjo steno postavite tudi ogledalo, da boste dosegli optično iluzijo širšega prostora. Pohištvo v otroški sobi izberite v živo roza, modri ali zeleni barvi. Izberite tudi obešalnike, slike, preproge in namizne luči v živih barvah. Stene prostorov lahko posledično pustite v beli barvi, saj bo v kombinaciji s svetlim pohištvom, otroška soba izgledala veliko večja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar