sreda, 18. maj 2016

Spalnice za takšne in drugačne

Spalnice je potrebno včasih tudi prenovit.
Ste se odločili za nakup nove spalnice? Kako ste se odločili, da boste zastavili svoj projekt? Včasih je najtežje začeti. Nekaj predlogov, ki jih najbrž vendar že poznate, pa vendar – najprej naredite načrt sobe.

To sploh tako lahko, kot bi si kdo mislil. Moja prijateljica je rekla, da vzameš v roke svinčnik in papir ter meter in pričneš meriti, risati in pisati. V dveh minutah imaš končano! Pa sva poskusila. 27 minut je potrebovala, da je narisala spalnico tako, da je bila skoraj primerna, da bi načrt odnesla v salon pohištva, kjer bi ji napravili izris pohištva in možnosti. Resnici ne ljubo, je bil njen načrt pomanjkljiv. Denimo izmerila je višino sobe v tistem vogala, kjer omar niti ni mogla postaviti, tam kjer bi jih pa potencialno lahko imela in kjer je bilo najbolj verjetno, da jih bo imela – in želela jih je postaviti do stropa – pa je pozabila. Razlika je bila skoraj 2 centimetra, čemur najprej sploh ni mogla verjeti, nato pa skrušena ugotovila, da je pozabila še marsikaj. Denimo izmeriti poličko pod oknom ali pa predvideti, kjer so stikala za elektriko in koliko so oddaljena od robov, vogalov, od tal ali od podboja za vrata. Kup pomanjkljivosti torej in spalnice ji v salonu ne bi mogli izrisati natančno, če pa bi jo in bi jo takšno tudi kupila, je ne bi mogla postaviti v prostor.

V njej ne bom imel ničesar – ali pa vse

Spalnice so zelo pomemben del vašega stanovanja, zato jih dobro načrtujte. Tako tisto zase, kot za otroke, ki je hkrati še otroška soba v enem. Spalnice so drugačne od stanovanja do stanovanja. Moj sosed ima v njej toliko tehnične robe, da sem se ob odhodu počutil tako obsevan, kot bi ravno prišel iz nekega kraja, ki ga je prizadela jedrska nesreča. Njemu pa je tako všeč. Spet druga skrajnost so spalnice, ki so tako minimalistično opremljene, da v njih izstopa že minorno zmečkana posteljnina ali slika na steni, ki je zamaknjena za pol centimetra. Bohnedaj, da se za trenutek prenehate pogovarjati s svojim gostiteljem, saj vas v skorajšnjem vakumu zmoti tudi tiktakanje stenske ure.
Spalnice torej ljudje opremljajo vsak po svoje, s čimer ni nič narobe, a vendar ostaja dejstvo, da je najbolj pomemben dober načrt in predvsem ideje kako boste prenovljeno sobo na novo opremili. Odločite se čim prej.

Ni komentarjev:

Objavite komentar