torek, 10. december 2013

Omare po meri

Hiša, v kateri živiva s partnerjem, je precej majhna, saj je bila nekoč uporabljana kot vikend. V pritličju ima tako dnevno sobo, manjšo kuhinjo z jedilnico in kopalnico, v mansardi pa je po celi površini spalnica. Za marsikoga bi bila hiška, ki ima vsega skupaj komaj 60 kvadratnih metrov, premajhna – za naju pa je ravno pravšnja. Sicer pa – marsikdo, ki živi v stanovanju v bloku, nima na voljo prav nič več prostora, ali pa ga ima še manj.

Ko sva se odločila za nakup vikenda in njegovo spremembo v hišo, nama je bilo najbolj pomembno, da imava svojo lastno hišico v naravi. Vedela sva, da si velike ne bova mogla privoščiti, zato sva bila glede velikosti res skromna – a nazadnje sva našla poceni vikend in ga obnovila, tako da sva še nekaj prihranila.

Četudi sem že omenila, da marsikdo oziroma marsikatera družina v bloku živi na isti površini, se marsikateri najinih prijateljev še vedno čudi, kako nama uspe živeti na tako majhnem prostoru. Večina se jih sprašuje, kam spraviva vse stvari. In res – s prostorom za shranjevanje je včasih rež križ, vendar ne zaradi majhne količine stanovanjske površine, temveč predvsem zato, ker je zgornje nadstropje mansardno. In to pomeni, da v njem ne more biti klasičnih omar.

Da bi težavo rešila, sva se seveda odločila za omare po meri. Izdelava pohištva po meri je odlična rešitev, kadar moraš opremiti prostor nekoliko bolj nenavadnih oblik – in sem lahko seveda štejemo tudi mansarde.

Mizar, pri kateremu sva naročila omare, je imel seveda kar nekaj dela, saj ni bilo potrebno izdelati zgolj garderobnih omar, temveč tudi knjižno omaro in še dve veliki omari za shranjevanje, vendar je delo odlično opravil. In ne le, da se omare popolnoma skladajo s prostorom ter so šle vanj »na milimeter«, temveč so tudi izjemno prijetnega videza. Prepričana sem, da je to v prostorih, ki so omejeni glede velikosti (v tem primeru predvsem s spuščenim stropom, ki lahko včasih pripelje do utesnjenega videza,) izjemnega pomena. Poleg vsega je najino pohištvo po meri izdelano tudi iz masivnega lesa, kar se mi ravno tako zdi pomembno – če sva se že odločila za nekoliko bolj preprosto bivanje v naravi, naj bo to naravno tudi v smislu kakovostnih naravnih materialov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar